Alessi Horloge voor Dames

Bent u op naar een prachtige Alessi Horloge voor Dames? Alessi maakt horloges die uniek zijn in hun eenvoud en stijl. Alessi horloges variëren van speels en uniek tot elegant en klassiek. Elke collectie is ontworpen door een wereldberoemde ontwerper.

Producten per pagina:
Sortering:

Alessi horloge
Alessi horloge
Alessi horloge

Producten per pagina:


Geschiedenis van Alessi

In 1921 opent Giovanni Alessi Anghini een kleine werkplaats in Omegna. Eerst bestaat deze enkel uit een metaalverwerkend bedrijf, maar in 1924 begint Alessi met eigen producten.

In 1928 verhuist Alessi zijn werkplaats naar Crusinallo, waar de firma thans nog steeds gevestigd is.

In 1932 tekent Carlo, de oudste zoon van Giovanni en industrieel ontwerper, voor het thee- en koffieservies Bombé. In de naoorlogse jaren vormt het bedrijf een moderne industriële onderneming. Carlo beperkt zich tot het management, terwijl zijn broer Ettore met ontwerpers als Luigi Massoni, Carlo Mazzeri en Anselmo Vitale samenwerkt.

In 1970 is Giovanni’s kleinzoon, Alberto, van plan om de tegenstelling tussen massaproductie en ambachtelijke kwaliteit op te heffen.

Een groot succes zijn de ontwerpen van Philippe Starck voor Alessi. De citruspers Juicy Salif is een zeer bekend ontwerp van hem.

Vandaag de dag is Alessi een gevestigd merk van huishoudelijke producten. Er is een gamma keukenhulpjes, kookpotten, badkameraccessoires, serviezen in porselein of stoneware, glazen, bestek, fotokaders, vazen, kerstballen en polshorloges.

Alessi Horloge voor Dames

Alessi Horloge voor Dames