Braun Herenhorloge Online

Bent u op zoek naar een Braun Herenhorloge Online? Braun heeft zeer veel ervaring in het maken van unieke en hippe dames- en herenhorloges. Voor de beste Braun Herenhorloge Online kunt u bij ons een kijkje nemen.

Producten per pagina:
Sortering:

Braun horloge

Producten per pagina:

Meer over Braun

Ingenieur Max Braun stichtte het bedrijf in 1921 in Frankfurt am Main. Het produceerde aanvankelijk onderdelen van radio’s, en vanaf 1929 complete radiotoestellen. In 1932 bracht het een van de eerste gecombineerde radio-platenspelers op de markt.

In 1935 werd de merknaam Braun geïntroduceerd en het logo met de verhoogde “A”. Tijdens de Tweede Wereldoorlog produceerde Braun hoofdzakelijk militaire radiozend- en ontvangstapparatuur. De fabriek werd in 1944 volledig vernield en pas in 1947 werd opnieuw bescheiden gestart met de productie van zaklampen en radiotoestellen.

In 1950 introduceerde Braun het elektrische scheerapparaat voor droog scheren. De Braun Sixtant, die in 1962 op de markt kwam, zou uitgroeien tot een wereldwijd succes en bracht het bedrijf onder de aandacht van het Amerikaanse concern Gillette.

In 1951 stierf Max Braun onverwacht op 61-jarige leeftijd. Zijn zonen Artur en Erwin namen de leiding van de firma over.

Braun produceerde ook apparatuur voor film en fotografie waarvan de Paxina, een 6×6 fotocamera, de meest succesvolle was. Flitsers werden in 1952 ingevoerd en in 1954 werd begonnen met de productie van diaprojectoren. Na de overname van de firma Niezoldi + Krämer in 1963 bracht Braun Super 8-camera’s uit onder de naam Nizo.

De Braun KM keukenmachines werden in 1957 ontworpen en zouden tot 1993 geproduceerd worden.[2]

In 1962 werd Braun een naamloze vennootschap, Braun AG. Gillette verwierf in 1967 een controlerend aandeel in het bedrijf. In de jaren 1970 werden de audio- en hifi-activiteiten ondergebracht in een aparte onderneming, Braun Electronics, die in 1990 zou ophouden te bestaan. In het begin van de jaren 1980 werd de fotografische en filmafdeling verkocht aan Robert Bosch GmbH. Braun zelf concentreerde zich enkel nog op de markt van huishoudelijke apparaten.

In 1998 vormde Gillette Braun om tot een besloten vennootschap (Gesellschaft mit beschränkter Haftung), Braun GmbH. In 2005 werd Gillette overgenomen door Procter & Gamble (P&G), waardoor Braun een dochter van P&G werd.

Braun Herenhorloge OnlineBraun Herenhorloge Online